האם כדאי לך להוסיף אבקת קולגן לתפריט?
אם הגעתם עד כאן אז כנראה שאתם כבר יודעים כמה דברים על בריאות בעידן המודרני. אתם בוודאי כבר צורכים ספירולינה, אתם בטח אתם כבר דואגים להוסיף מגנזיום לתפריט, ייתכן מאוד שכבר עברתם לשמן אבוקדו, ולפחות פעמיים שלוש בשבוע אתם סוחטים מיץ עשב חיטה. אך האם כבר הוספתם לתפריט התזונתי שלכם אבקת קולגן?
אבקת קולגן, זה בסיסי
אין ספק שיש מגמה נהדרת היום, כמעט כל תוסף שיש תמימות דעים שהוא בריא ניתן לרכוש בצורת אבקה, וזה בדיוק מה שקורה עם קולגן. ככל הנראה המושג קולגן לא ממש זר לכם, ויש סיכוי גדול מאוד שכבר פגשתם בעבר את הקולגן. זה הוא רכיב שנהוג לראותו תדיר ברשימת הרכיבים של קרמים קוסמטיים המיועדים להצערת העור, והוא רכיב בסיסי בתכשירי אנטי אייג'ינג.
אבקת קולגן – לחיות כמו הסלבס
קולגן נמצא, כאמור, בתכשירי הצערה רבים ונראה שאפילו מפורסמים ומפורסמות כמו ג'ניפר אניסטון (הלא היא רייצ'ל מהסדרה "חברים") צורכים אבקת קולגן על בסיס קבוע ומשלבים אותו במשקאות שלהם. וזה כל היופי באבקת קולגן – אפשר לשלב אותה בשפע של משקאות נהדרים לרבות: בקפה של הבוקר, בתה של אחר הצהריים, בשייק או בסמוד'י של הערב.
אז מה הוא בעצם קולגן?
ובכן, קולגן הוא לא פחות מחומר קסום ששומר על העור שלנו חלק, זוהר וצעיר. זה חומר שמסייע גם לשמירה על מפרקים חזקים ובריאים. קולגן זה חלבון שבאופן טבעי נמצא בגוף שלנו; בשרירים, בעור, בעצמות והוא מהווה כ-25% ממסת הגוף שלנו כאשר אנחנו צעירים. אך כאשר אנחנו מתחילים להזדקן שיעור ייצור הקולגן בגוף הולך ופוחת. מגיל 20 לערך הגוף שלנו מאבד כ-1% קולגן מדי שנה. או אז אנחנו מתחילים לזהות קמטים והמפרקים שלנו מרגישים פחות איתנים ועמידים כבעבר. בדיוק בשל כך חשוב להתחיל לצרוך על בסיס קבוע ומגיל 20 תוספי קולגן.
מקורות לקולגן
יש שפע של מקורות לייצור והפקת קולגן. לא, לא לוקחים קולגן מאנשים צעירים שהגוף שלהם עשיר בקולגן טבעי. מה שכן עושים זה מפיקים קולגן מדגים, מפרות, מעופות וחיות אחרות ולעיתים מפיקים אותו גם מצמחים, כך שיש גרסת קולגן שמתאימה גם לטבעונים וצמחוניים.
למה דווקא אבקת קולגן?
ד"ר מישל גרין, דרמטולוג מניו יורק, מספר: "אבקת קולגן המשולבת במשקאות או במאכלים יכולה להביא לתוצאות. אבקת קולגן יכולה לשפר את האלסטיות של העור, לחזק את זקיקי השיער, לשפר את עמידות הציפורניים ואפילו לשפר את חוסנם של המפרקים. יש בקולגן כמות יפה מאוד של חלבון וכאשר צורכים אבקת קולגן היא משפיעה על כל הגוף. זאת בניגוד לקרמים ותכשירים קוסמטיים שהם משפיעים מקומית רק על אזורים מסוימים בגוף, כלומר: על אותם אזורים שבהם מורחים את התכשיר."
מחקרים אודות קולגן
ד"ר גרין לא לבד, יש מחקרים שמראים שד"ר גרין צודק. הנה, רק לא מזמן פורסם בכתב העת "הפיזיולוגיה והפרמקולוגיה של העור" מחקר שמצא כי גמישות העור השתפרה באופן משמעותי בקרב נבדקים בגילאי 35 עד 55 שצרכו אבקת קולגן במשך 8 שבועות רצופים. ויש עוד מחקרים שתומכים בכך. כך לדוגמה, פורסם בכתב העת "התערבויות קליניות בהזדקנות" מחקר שהוכיח כי צריכת אבקת קולגן במשך 3 חודשים העלתה את צפיפות הקולגן ברגלי פרות ב-19%. ובעוד מחקר נמצא כי אבקת קולגן עזרה להפחית כאבי מפרקים בקרב ספורטאים בקולג'.
מינונים מומלצים של אבקת קולגן
על פי ד"ר גרין כדאי לשלב כפית או שתי כפיות של אבקת קולגן מדי יום. ד"ר גרין ממליץ על הוספת אבקת קולגן למשקאות ולמאכלים היות שמדובר באבקה שאין לה טעם דומיננטי, יש שאומרים שאין לה טעם בכלל. עוד ממליץ ד"ר גרין, להתייעץ עם רופא המשפחה בטרם מתחילים לצרוך אבקת קולגן כי מחלות רקע ותופעות בריאותיות נדירות אחרות עלולות להיות משופעות מצריכת הקולגן.
שיהיה לבריאות!
להגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.