מגנזיום – תרופת הפלא של העידן הפוסט מודרני
אם אתם סובלים מלחץ דם גבוה, עצבניים במיוחד, מגלים נטייה לסכרת ובאופן כללי מחפשים קצת שקט, הכירו את חברכם החדש: המגנזיום.
חבר חדש ישן
בתרבות המערבית הפוסט מודרנית רובנו מחפשים אחר פתרונות קסם מידיים שיעניקו לנו תחושת אושר, רזון או כוח חברתי. אבל בינינו? יותר ויותר אנשים מבינים שהאושר האמתי נמצא דווקא בדברים הקטנים והבסיסיים ביותר: חברים, בריאות גופנית והיכולת ליהנות משינה טובה ושלווה נפשית.
אולי תתפלאו לדעת, אבל יש רכיב אחד בעל השפעה רבה הרבה יותר ממה שאתם מדמיינים: על הבריאות שלכם, על מצב הרוח שלכם, על השלווה ועל תחושת האיזון. ועוד לא דיברנו על היתרונות הבריאותיים הפיזיים האחראיים על בניית עצם, תפקוד תקין של הלב ומערכת כלי הדם. לרכיב הזה קוראים מגנזיום והוא זמין בצורות רבות.
מהו מגנזיום?
מגנזיום הוא מינרל. כלומר, הוא חיוני לתפקוד התקין של הגוף, אחראי על בריאות הגוף והמערכת החיסונית לאורך השנים ובין המינרלים השכיחים ביותר בגוף בכלל ובתאי הגוף בפרט. בהיעדר כמויות מספקות של מגנזיום, הגוף מתחיל לפגוע בעצמו ופעילות המערכות השונות שלו מתחילה להתערער.
אילו מערכות תפקוד צריכות מגנזיום כדי לתפקד כהלכה?

מערכת הלב וכלי הדם
המגנזיום אחראי על קצב לב יציב ואספקה נכונה ומתאימה של דם לאברי הגוף השונים. למגנזיום בנוסף תפקיד חשוב בוויסות רמות הסוכר בדמכם ובשמירה על לחץ דם תקין.
המערכת החיסונית של הגוף
בהיעדר כמויות מספקות של מגנזיום, המערכת החיסונית של הגוף נחלשת והגוף אינו מצליח להבחין בין חיידקים חיוניים ובין חיידקים פוגעניים. כמו כן, בשל היחלשות המערכת החיסונית, הגוף פגיע יותר ונוטה יותר להידבק במחלות מסוגים שונים.
מערכת העצבים
אם אתם מרגישים עצבניים מדי, לא מאוזנים או לא רגועים, שאלו את עצמכם כמה מגנזיום צרכתם לאחרונה. המגנזיום הוא שחקן מרכזי בתפקודה התקין של מערכת העצבים המרכזית וההיקפית: צריכתו באופן תקין מבטיחה בריאות מנטלית ויכולת בריאה להתמודד עם משברים.
העצמות
למגנזיום איזון עדין ביותר עם מינרלים דומים כמו סידן. עודף סידן מפריע לקליטת המגנזיום בגוף ובהמשך פוגע בתפקודים של כלי הדם והלב.

חשוב לדעת
גם אם שלחו אתכם לבדוק את רמות המגנזיום, חשוב שתדעו כי בישראל מקפידים על בדיקות מגנזיום בדם בלבד.
הלכה למעשה, למדדי המגנזיום בגוף יש שני מדדים:
- מגנזיום בסרום הדם
- מגנזיום תוך תאי
המגנזיום התוך תאי אינו נמדד בישראל וברוב המקרים יש לבקש בדיקה מיוחדת הנשלחת לחו"ל לצורך קבלת תשובות. המגנזיום התוך תאי הוא בעל השלכות אדירות על המוליכות העצבית וזו בתורה משפיעה על הבריאות הפיזית והאיזון המנטלי.
אכלתם מוצרים הכוללים מגנזיום? מצוין! אבל לא מספיק. על מנת שהמגנזיום באמת ייקלט בתוך תאי הגוף ובעיקר בתאי העצבים, צריך להישמר איזון מתמיד עם הסידן בתא, כששניהם מתחרים על המוליכות ומקיימים ביניהם מערכת יחסים מאד עדינה.
עודף סידן בתא מקשה על מערכת העצבים שלנו לקלוט את המגנזיום, גם אם הוא נצרך בכמויות גדולות. מסיבה זו, תוספות סידן הנצרכות על ידי נוטלי תרופות יכולות דווקא להעיב על תפקודי הלב וכלי הדם, המערכת החיסונית ומערכת העצבים.
מהיכן צורכים מגנזיום?
המקורות העיקריים למגנזיום הם ירקות עליים, ירקות ירוקים, קטניות, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים ומוצריהם.
באילו צורות ניתן לצרוך מגנזיום?
בטבע ניתן למצוא את המגנזיום במספר צורות:
כתחמוצת
כתחמוצת, המגנזיום אוקסיד נראה כאבקה לבנה ומשמש בעיקר ספורטאים. כמו כן, משתמשים בו לחומר מילוי בתרופות.
חומצת שומן
המגנזיום נקשר לחומצות שומן ומוכר כמגנזיום סטראט ומגנזיום ציטראט. הודות לחומצות השומן אליהן המגנזיום נקשר, הוא מצליח להיקלט בדם משום שאינו מתפרק במעיים.
יסוד מתכתי
היסוד המתכתי נדלה מן הטבע אבל אינו זמין לצריכת הגוף. הוא כן משמש לייצור חלקים של מטוסים וסטנטים ללב. כך שאין טעם לנסות ללעוס מגנזיום מתכתי.
מלח/ מינרל
כשהוא נקשר ליסודות כמו כלור או גופרית, המגנזיום מופיע בצורת מלח אבל גם אז, הוא משמש לצריכה לא אדיפלית ויכול לסייע כמלח אמבט או מלח אפסום לטיפול בבעיות נוירולוגיות. חשוב לדעת! אין לצרוך מגנזיום סולפט כפי שהוא בשל היותו משלשל חזק הפוגע בפעילות המעיים ולא באמת נספג בדם.
חומצות אמינו
חומצת אמינו מהווה את הדרך הטובה ביותר לצרוך מגנזיום כיום. המוכרים ביותר הם מגנזיום גליקונט ומגנזיום טאורט. היתרון הגדול של חומצות האמינו טמון ביכולת ההשפעה שלהן על מערכת העצבים, לה המגנזיום חיוני כל כך.
ייעוץ אישי
כדי ליהנות מהמגנזיום בצורתו הטובה ביותר והמתאימה ביותר לגופכם, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך בתחום תוספי המזון, התזונה או הנוירולוגיה, בהתאם לצרכים והמאפיינים הייחודיים לכם.
להגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.