כורכום – כתום, נגיש ומציל חיים
כולנו יודעים שלרכיבים טבעיים השפעה חיונית על המערכת החיסונית ובריאות הגוף, אבל האם ידעתם שבמטבח שלכם מסתתרת אחת מהסגולות הרפואיות האפקטיביות ביותר למלחמה בסרטן, בדכאון ובזיהומים?
הכורכומין, הוא החומר הפעיל בכורכום, משמש כבר שנים רבות במסורות האסייתיות לריפוי ושמירה על בריאות הגוף, ובשנים האחרונות גם המערב מגלה את היתרונות העצומים שלו. וכמו בכל תחום, גם כאן הישראלים הפכו את הכורכום לסלב באמצעות הוכחות מדעיות.
המחקר שחשף את סגולות הכורכום לעולם
מסתבר שגם בתחום הזה ישראל מככבת: "Clinical Gastroenterology and Hepatology", אחד מכתבי העת הפופולאריים ביותר בקהילה הרפואית בעולם, פרסם בשנת 2015 את תוצאותיו של מחקר ישראלי שנערך בבית החולים שיבא בתל השומר, ומצא כי חולי קוליטיס שנטלו קפסולות המכילות כורכומין בריכוז גבוה (95%) גילו פחות סימפטומים של הבעיה בתום המחקר ופחות נזקקו לתרופות אגרסיביות יותר הניתנות במצבים אלו.
הייחודיות של הקפסולה היא בתכולתה: בעוד שבצריכת תבלין כורכום בצורתו הטבעית תקבלו ריכוז כורכומין העומד על 5% בלבד, הקפסולה מכילה ריכוז של 95% חומר פעיל בריכוז הפועל ישירות בתופעות של בעיות עיכול כקוליטיס כיבית. כבר כמה שנים קודם לכן ראו החוקרים הישראליים את הפוטנציאל העצום הקיים בכורכורמין אולם רק לאחר עריכת המחקר בשיתוף עם מרכזים רפואיים בקפריסין ובהונג קונג, הממצאים שפכו אור על מה שהיה מפתח לעידן חדש של איכות חיים גבוהה יותר.
המחקר לא מומן על ידי חברות תרופות או גורמים מסחריים חיצוניים אחרים, מה שממחיש כי שוב התשוקה הישראלית לידע ולגילויים חדשים – מביאה בשורות מעניינות לעולם.
מהי דלקת קוליטיס?
דלקת קוליטיס כיבית היא מחלה כרונית במסגרתה מתפתחת דלקת ברירית שמצפה את דופן המעי. הדלקת אמנם אינה זיהומית, אבל היא יוצרת כיבים הנותרים פתוחים וגורמים לכאבים עזים בזמן העיכול. הסובלים מהתופעה מתמודדים עם כאבי בטן יומיומיים, שלשולים ודם בצואה, חום, בחילות והקאות. במצבים היותר גרועים של התופעה, האדם יכול לסבול מחסימות מעיים ואפילו להגיע לחדר הניתוחים בעקבות פתיחת נקבים. החיים עם קוליטיס כיבית יכולים להיות בלתי נסבלים וזוהי אחת הסיבות שהפכו את הכורכומין לכוכב החדש של המטבח.
מולטי טאסקר במטבח … ולא רק
אבל מסתבר שהכורכומין הוא סוג של מולטי טאסקר: הוא לא רק מקל את התסמינים של דלקת קוליטיס כיבית, אלא גם יעיל למגוון רחב של תופעות אחרות. יותר מ-4,000 מחקרים מצאו השפעות חיוביות של הכורכומינואידים על הפעילות המוחית, אלצהיימר, דיכאון, דלקות מפרקים, מחלות מעיים ובעיות רפואיות אחרות.
גם מי שלא מקפיד מדי יום ביומו על אכילה של מזון בריא בפרט יודע שהכורכום הוא הרבה יותר מטרנד חולף:
- יעיל לניקוי רעלים מהגוף
- משפר מצב רוח
- משפר את תפקוד המערכת החיסונית
- תורם לאיזון מצב הסוכר בדם
- מסייע בהאטת תהליכי הזדקנות
- תורם להפחתת שומנים בדם
- תורם לשיפור התפקוד של מערכת העיכול
- כולל רכיבים אנטי דלקתיים
- מסייע בהרגעה ובהפחתת מתחים
אבל גם כאן, כמו בכל תחום אחר, מגיעות האותיות הקטנות. חשבתם שתוכלו להוסיף קורט של כורכום למרק ולהתגבר על בעיות העיכול? מסתבר שבכמויות קטנות, הכורכומין כמעט ואינו משיג את התוצאות הרצויות ולכן מצריך נטילת קפסולה מרוכזת.
עוד כמה דברים שטוב לדעת על הכורכומין:
- הוא נצרך על ידי שליש מאוכלוסיית העולם
- הוא נחשב לאחד הגורמים המשמעותיים ביותר לטיפול בכבד ובפעילות התקינה של מחזור הדם
- הכורכום הוא אחד הצמחים הנחקרים ביותר ברחבי העולם
- הכורכומין יעיל ביותר לתפקוד הכבד
- מגביר את ייצור מיצי המרה ומשפר את תהליך סילוק הרעלים מהגוף
- הוא מגן על הרקמות מרעלים שונים
- אחראי על שיקום רקמות כבד פגועות
- מפחית שומנים בדם
- נוגד חמצון
- מפחית את הסיכויים לחלות בסרטן
- נלחם בטרשת
- מחטא זיהומים
כדי לקבל הנחיות נוספות ולדעת איך אתם רוצים את הכורכומין שלכם, בואו להתייעץ!
להגיב
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.